DIETETYK WROCŁAW ONLINE
PORADNIA DIETETYCZNA NUTRI-MED
WODOROWE TESTY ODDECHOWE|SIBO 

Dietetycy z wrocławskich gabinetów dietetycznych Nutri-Med to wyłącznie dietetycy z wyższym wykształceniem kierunkowym z zakresu dietetyki i psychodietetyki, z wieloletnim doświadczeniem, z pasją               i empatią, co gwarantuje najwyższy poziom usług.

Naszym największym sukcesem jest zadowolenie klientów, z którymi mamy przyjemności pracować od ponad 10 lat. Pomagamy pacjentom uzyskać założony cel układając indywidualne diety w: odchudzaniu, stabilizacji wagi, Hashimoto, insulinooporności. Pomagamy w zmianie nawyków żywieniowych oraz poprawie zdrowia, samopoczucia i wyników badań.
Wykonujemy precyzyjnie Wodorowe Testy Oddechowe w kierunku SIBO oraz nietolerancji laktozy lub fruktozy.
Zapraszamy do naszych gabinetów dietetycznych we Wrocławiu oraz na konsultacje z dietetykiem online.



Sałatki, słodkie przekąski lub słodkości na Trick or Sweets - wszystkie dobre i straszne przepisy na przekąski podczas Halloween na pewno się sprawdzą. Dietetyczki z Poradni Dietetycznej Nutri-Med we Wrocławiu proponują:

Sałatka z pieczonej dyni, komosy i fety [1 porcja]: 150g pieczonej dyni, łyżka pestek dyni, 40g komosy ryżowej, 25g sera feta, łyżeczka natki pietruszki, garść roszponki, sól, sok z cytryny, słodka papryka, łyżeczka oliwy z oliwek. Dynię upiec w 200st przez ok. 25 minut (do miękkości). Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką. Wymieszać z ugotowana komosą ryżową, posiekaną natką pietruszki, roszponką, fetą i pestkami dyni. Całość skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. (350 kcal, 15g białka, 17g tłuszczu, 32 g węglowodanów, 7,5g błonnika)

Sałatka z kurczakiem i awokado [1 porcja]: 100g piersi z kurczaka, 1/3 awokado, garść pomidorków cherry, 2 garści ulubionej sałaty, 1 średniej wielkości ogórek konserwowy, kilka zielonych oliwek, 2 małe rzodkiewki, 1 łyżka prażonych nasion słonecznika. Sos: płaska łyżeczka miodu, łyżeczka oliwy  z oliwek, łyżeczka musztardy. Marynata: 1 łyżeczka sosu sojowego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, bazylia, pieprz. Mięso kroimy w kostkę, nacieramy mieszanką sosu sojowego, koncentratu pomidorowego, bazylii oraz pieprzu, odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Kurczaka podsmażamy bez tłuszczu. Pokrojone pomidorki koktajlowe, plasterki ogórka i rzodkiewki, połówki oliwek oraz sałatę mieszamy, nakładamy na wierzch kawałki awokado, przygotowanego kurczaka. Miód, oliwę oraz musztardę (można zamiast niej użyć soku z cytryny) mieszamy na sos, polewamy sałatkę, całość posypujemy prażonymi nasionami słonecznika. (378 kcal, 28g białka, 19g tłuszczu, 19g węglowodanów, 5g błonnika)

Łososiowe tortilki [1 porcja] - 1 pełnoziarnistą tortillę posmarować cienko 2 łyżkami białego sera kanapkowego (30g), przykryć 2 plastrami wędzonego łososia (50g), posypać koperkiem. W ⅔ wysokości tortilli ułożyć pasek z garści rukoli/sałaty lodowej i zawijać wokół niej tortillę. Tortillę zawinąć ciasno w folię aluminiową i włożyć na jakiś czas do lodówki. Następnie tortillę pokroić na 2-3 cm plastry. (330 kcal, 19g białka, 14 g tłuszczu, 30g węglowodanów, 4g błonnika)

A może wolicie przepisy na słodko?

3- Kolorowy koktjal z kaszy jaglanej [1 porcja]-  Składniki: baza: 35 g kaszy jaglanej, 280 ml wody, 70 ml mleka 2%/roślinnego, 1 mały, dojrzały banan (80g), 50 g lekkiego serka wiejskiego; warstwa ciemna: 1 łyżeczka kakao, + opcjonalnie 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, warstwa różowa: 6-7 truskawek (świeże lub mrożone). Kaszę jaglaną zalewamy 280 ml wrzątku, dodajemy szczyptę soli, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Po upływie tego czasu odstawiamy kaszę do całkowitego wchłonięcia wody i ostygnięcia (jeżeli zostanie odrobina wody to nie szkodzi, nie odlewamy jej). Gdy kasza nabierze już temperatury pokojowej dodajemy do niej banana, serek wiejski oraz mleko, a następnie blendujemy składniki około minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/3 musu odlewamy do kubka, dodajemy kakao (i opcjonalnie kawę), mieszamy dokładnie i wlewamy pierwszą warstwę do wysokiej szklanki. Kolejną 1/3 musu (jasną, bazową) wlewamy na masę kakaową, a do pozostałej części dodajemy truskawki i raz jeszcze blendujemy tworząc ostatnią warstwę koktajlu, którą dopełniamy całość. (299 kcal, 13g białka, 51 g węglowodanów, 5g tłuszczu)

Trufle daktylowo- migdałowe (9 sztuk): 170g namoczonych daktyli bez pestek, 110g migdałów, 10g kakao, 2 łyżki wody różanej (opcjonalnie można zamienić na aromat, np. waniliowy). Zblendować migdały i kakao, a następnie dodac odcedzone z wody daktyle i wodę różaną/aromat. Dokładnie zblednować, mieszać aż do uzyskania konsystencji gliny. Formować kule i obtoczyć w ulubionych dodatkach: wiórkach kokosowych, nasionach chia, nasionach słonecznika, płatkach migdałowych. Schłodzić w lodówce. (1 sztuka: 130 kcal, 3g białka, 7,5 g tłuszczu, 15 g węglowodanów)

A co wrzucić do koszyczka dla dziecka na tradycyjne „Trick or Sweets”? Dietetyk z wrocławskiej poradni podpowiada: batony ze sprasowanych owoców, żelki owocowe bez dodatku cukru i bez żelatyny, owoce suszone, orzechy, czekolada gorzka, a dla tych, co lubią piec polecamy przygotować ciasteczka lub babeczki:

Ciasteczka orzechowe kruche (ok. 30 ciasteczek): 280g masła orzechowego, 1 jajo, 1/3 szklanki cukru trzcinowego 70g. Wszystkie składniki zgnieść wyrobić na ciasto. Formować małe ciasteczka. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem pieczenia. Piec w 180 st C 12 minut z termoobiegiem. (1 ciasteczko: 77 kcal, 1,4 g białka, 6,4 g tłuszczu, 3 g węglowodanów)

Babeczki dyniowo pomarańczowe z gorzką czekoladą (12 sztuk): 300g puree z dyni (pieczona i zblendowana na gładki krem dynia), 1 pomarańcza, 100 ml mleka (może być roślinne), 100g masła/ oleju roślinnego, 2 jajka, 250g mąki orkiszowej, 2 łyżeczki proszki do pieczenia, szczypta soli, 50g czekolady gorzkiej. Zetrzeć skórkę ze sparzonej pomarańczy oraz wyciśnąć sok. Roztopione masło/olej miskować z jajkami, puree dyniowym, skórką oraz sokiem z pomarańczy. W drugiej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz pokrojoną w drobną kostkę czekoladę gorzką. Wymieszać suche i mokre składniki. Masę nakładac do papilotek. Piec w 180 st C około 25-30 minut. (1 babeczka: 195 kcal, 5g białka, 10g tłuszczu, 19g węglowodanów, 3g błonnika)

Po więcej zdrowych inspiracji nie tylko w codziennym życiu, ale także przy okazji licznych świąt czy spotkań zapraszamy do współpracy z dietetyczkami Centrum Dietetycznego Nutri- Med we Wrocławiu.

                                   Oferta Poradni Dietetycznej NUTRI-MED we Wrocławiu i dietetyka online
Dietetyk z wrocławskiej Poradni Dietetyczne Nutri-Med prowadzi konsultacje online oraz porady i konsultacje dietetyczne w gabinetach dietetycznych we Wrocławiu w zakresie zdrowej diety i odchudzania. Przeprowadzamy testy SIBO, Wodorowe Testy Oddechowe badające nietolerancje np. laktozy lub fruktozy, badania składu mikrobiomu jelit Gut Flora oraz nietolerancji pokarmowej Food Detective. Zapraszamy!

                                                                                                                        Skorzystaj z naszych usług i oferty!

PROGRAMY ŻYWIENIOWE REGULUJĄCE MASĘ CIAŁA
PROGRAMY ŻYWIENIOWE DLA DZIECI
PROGRAMY ŻYWIENIOWE DLA KOBIET W CIĄŻY I PO CIĄŻY
DIETA W CHOROBACH TARCZYCY I HASHIMOTO
DIETA ZWIĘKSZAJĄCA PŁODNOŚĆ
DIETA W INSULINOOPORNOŚCI
WARSZTATY I WYKŁADY ŻYWIENIOWE
WODOROWE TESTY ODDECHOWE
TESTY FOOD DETECTIVE
TESTY GUTFLORA
ZABIEGI NUTRI-MED ESTETICA
NUTRI-MED Edukacja

DLACZEGO MY?

14350

Pacjentów

11

Lat na rynku

4445

Programów żywieniowych

140

Warsztatów i wykładów

984

Wykonanych testów

55

Szkoleń

Poznaj naszych Specjalistów

Magdalena Maławska
Doradca żywieniowy
Aleksandra Miłkowska
dietetyk
Monika Bronkowska
doradca żywieniowy,
Katarzyna Bracka (Łacina)
Doradca żywieniowy
Tomasz Węcławowicz
Trener personalny
AGNIESZKA FOK
Psychoterapeuta
Dominik Kopacki
FIZJOTERPEUTA
Slider
METAMORFOZY NASZYCH KLIENTÓW
SUKCESY KLIENTÓW
ZDROWY PREZENT

Partnerzy Nutri-Med

Slider