[1 porcja] - ½ puszki tuńczyka w sosie własnym 70-80g, ogórek kiszony, 2 łyżki kukurydzy konserwowej, jajo ugotowane, łyżeczka majonezu „light”, sól, pieprz. Przygotowanie potrawy: Tuńczyka rozdrobnić, jajko i ogórka pokroić w kostkę.

Czytaj więcej...

Sałatka z szynką i grzankami [1 porcja] – 3 liście sałaty, garść rukoli- do smaku, 4 plasterki chudej szynki, 6 pomidorków koktajlowych, 1 łyżeczka ziaren słonecznika, 1 łyżeczka ziaren dyni, 1 łyżeczka sezamu (można dodać jeden rodzaj pestek), 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnek-do smaku, kromka chleba pełnoziarnistego.

Czytaj więcej...

[1 porcja] – 1/3 głowy brokuła, ¼ kostki sera feta „light”, łyżka płatków migdałowych, sos: zmiażdżone 1-2 ząbki czosnku, łyżka oliwy, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu, kilka kropli octu balsamicznego, pieprz.

Czytaj więcej...

Gulasz drobiowy z pieczarkami i groszkiem – propozycja na 1 porcje – ½ woreczka kaszy gryczanej lub jęczmiennej, 150g piersi indyka lub kurczaka, ½ cebulki, ok. 10 szt. pieczarek, mała marchew, 2 łyżki zielonego groszku (mrożonego lub z puszki), przyprawy.

Czytaj więcej...

propozycja na 1 porcje – ½ woreczka kaszy gryczanej, ¼ czerwonej papryki, ¼ żółtej papryki, ½ czerwonej cebulki, pomidor lub 3 pomidorki koktajlowe, łyżka jogurtu naturalnego, ząbek czosnku, posypać obficie koperkiem/pietruszką lub bazylią, łyżka oleju.

Czytaj więcej...

Ryba na warzywach – propozycja na 1 porcje - Filet z dorsza lub mintaja – 200g, pomidor, ½ małej cebulki, ½ papryki żółtej, 2 łyżki koperku, szklanka pieczarek, łyżka oliwy, przyprawy wg uznania.

Czytaj więcej...